Pagina's

woensdag 29 september 2010

Nog een paar polsbracehoesjes

Voor een medepolsbracedrager gemaakt ;-)



De zwarte heb ik alleen met de lockmachine afgewerkt, zoals ik de vorige ook gemaakt had. De gestreepte heb ik afgewerkt met elastisch (bias?)band.

En deze heb ik nog liggen om af te maken:

Nog iemand geïnteresseerd?

zondag 26 september 2010

Outfit Rotterdam loves Burlesque


Gisteravond ben ik met Joeri naar Rotterdam loves Burlesque geweest. Helaas niet in het jurkje wat ik van plan was, maar dit kon er ook wel mee door, dacht ik zo ;-). De fascinator, ketting, armband en riem heb ik wel zelf gemaakt, blousje is gewoon van H&M.

De riem heb ik vlak van tevoren even in 5 minuten in elkaar gezet, vond het blousje een beetje saai. Hierbij heb ik dezelfde bloem + veren gebruikt als in de fascinator:

donderdag 23 september 2010

Van voetbalshirt naar babyjurkje


Uit Joeri's zaalvoetbalteam is iemand vader geworden en dus leek het hem wel grappig om een babyjurkje gemaakt van een oud voetbalshirt cadeau te geven. Zie hier het resultaat!
En ja, het is een foeilelijk shirt (je zal er maar in moeten voetballen...) en daardoor ook niet 's werelds mooiste babyjurkje, maar het is dus vooral als grap bedoeld ;-)

Workshops & Beyond Bellydance Show





Ik ga zelf meedoen aan één van de workshops en waarschijnlijk ook met andere leerlingen uit Renate's groep meedoen met de show. Heb er erg veel zin in!
Op de website van the Uzumé staat meer info.

woensdag 22 september 2010

Fascinator met voile




Voor de foto's op mijn eigen hoofd nog even geduld ;-)

Het was even een zoektocht om aan voile te komen (wist eerst ook niet dat dat zo heette), maar uiteindelijk geslaagd bij een hoedenatelier.
Omdat gewone speldjes snel wegglijden in mijn steile haar, heb ik clips gebruikt waarmee je eigenlijk nephaar vastzet:

donderdag 16 september 2010

30's Bombshell dress deel 2


Nee, het is niet alleen een vreselijke foto, zo wazig en éénarmig, de jurk is het ook niet helemaal :-(

Ik dacht slim te zijn door voor een tricotstof te gaan, zodat ik geen rits erin hoefde te zetten (ok, ik ben gewoon lui). Maar de stof valt gewoon niet mooi, zeker aan de onderkant niet.

Dus nu heb ik een paar opties en een week de tijd, wat zal ik doen?
- Van voor af aan beginnen met een andere stof (heb ik wel al in huis).
- Alleen de onderkant vervangen met een andere stof.
- Gewoon een jurk kopen.

Strikjes



Als je eenmaal op youtube aan het rondkijken bent, komt je de gekste dingen tegen die je zouden moeten helpen bij het knutselen en fröbelen. Af en toe denk je: welke gek koopt zoiets nou? Ehm... nou ja, deze gek dus...
Ik kwam de 'Bow-Easy' tegen in een hobbywinkel, het leek me wel handig, dus nam ik 'm mee. En op zich is het ook een handig ding. Ik ben ook gewoon niet zo goed in 10x precies hetzelfde strikje maken en met dit ding lukken ze allemaal perfect.
Maar goed, een beetje creatief iemand kan zo'n plastic ding natuurlijk gemakkelijk zelf maken ;-)

woensdag 15 september 2010

30's Bombshell dress deel 1

Nu nog even in de korte versie, om te kijken of ie goed paste:

Het onderste stuk ligt ook al klaar om eraan vast genaaid te worden en dan is ie eigenlijk al zo goed als af!
Vandaag heb ik ook wat lint gekocht om iets van een riem van te maken en kleine strikjes voor boven de splitten.

donderdag 9 september 2010

Haarspeldhoesjes




Bij Brocanteroosjes heb ik een zakje van 50 haarspeldjes gekocht voor maar 2,75 euro. Ok, het is dan wel B-kwaliteit, maar met die hoesjes eromheen heb je daar toch geen last van.
Het borduurpatroon voor de hoesjes heb ik zelf gemaakt, was even een geklungel, maar toch gelukt! Mocht iemand met een borduurmachine hierin geïnteresseerd zijn, laat dan een berichtje achter. Ik heb een patroon voor 4 hoesjes in 1x en voor een enkel hoesje (wel alleen maar in PES bestand). Deze zijn voor speldjes van 4,5 cm.

De hoesjes op de foto's en in het filmpje zijn de eerste die ik gemaakt heb en nog niet helemaal perfect. Ik had bijvoorbeeld wat netter moeten knippen...
Maar goed, ik heb nog 42 speldjes om verder uit te proberen!

zondag 5 september 2010

Tribal fusion rok + broek


Zo, weer even doorgewerkt op de naaimachine en het rokje voor bij de tribal fusion broek is ook alweer zo goed als af. Ik twijfel nog of ik nog een rimpelkoordje aan de achterkant ga maken, hij is iets aan de lange kant. En misschien ga ik ook nog ruches maken aan de onderkant van de broekspijpen.
Eerst maar eens zien hoe deze outfit straks de eerste buikdansles van het seizoen overleeft ;-)

Armbandjes erbij...


Ik had nog genoeg kralen over om 2 armbandjes bij de ketting te maken, dus hier zijn ze dan maar meteen!
Deze handschoenen kwam ik ineens weer tegen, zijn echt al heel oud... Het elastiekje wat ze omhoog moet houden, was al behoorlijk verteerd. Dus daar moet ik nog wat op bedenken, misschien een smal roze lintje er doorheen rijgen of zoiets.

donderdag 2 september 2010

Parelketting


Ik had nog een lange parelketting liggen (gewoon een neppe hoor!) die ik nooit droeg, omdat ie zo lang was. De kralen ervan heb ik voor deze ketting gebruikt + kleine zwarte kraaltjes tussen de parels. Het hangertje heb ik bij Pronkjuweel gekocht, waar ik van de week toevallig langsliep en niet wegkwam zonder wat te kopen... Zoveel leuke kralen + hangertjes!
Maar nee, dit gaat geen nieuwe hobby van me worden hoor! Veel te veel gepriegel.
Misschien dat er nog een bijpassend armbandje bijkomt, maar dat was het dan ook wel.

woensdag 1 september 2010

30's Bombshell dress

Joeri snapt het niet zo goed waarom ik nou weer een nieuwe jurk moet maken voor Rotterdam loves Burlesque:'Je hebt toch genoeg leuke jurken? Waarom doe je die ene niet aan, of die, of die...?'
Nee, ik wil gewoon een nieuwe jurk maken! Ik heb me nog wel een beetje ingehouden en ga een patroon gebruiken dat ik al eerder gemaakt heb: Vogue 8280.


Alleen dan een beetje anders dan de zwart/wit gebloemde versie die ik al heb gemaakt, geïnspireerd door deze jurk van Stop Staring!



En dan gaat het zoiets worden:
Related Posts with Thumbnails