Pagina's

dinsdag 26 juli 2011

Kostuum Bal du Masque: zo goed als af


Was op zich ook niet zo heel veel werk: alleen het masker en het korset heb ik zelf gemaakt en het korset heb ik simpel gehouden, zonder busk.
Morgen nog even een ander lint/koord kopen voor het korset (en misschien voor de jurk ook), dan kan die ook wat beter ingesnoerd worden.


dinsdag 19 juli 2011

Onderborst korset in wording...


Schiet toch al aardig op zo!

Tutorials/patronen onderborst korset

Nou ja zeg, ik hoopte dat ik mijn oude patroon nog wel ergens had liggen, maar niet dus! Dan maar van de nood een deugd maken en meteen maar een lijstje met tutorials/patronen hier verzamelen:

The necromancer's palanquin

Katafalk

Idle threads

Crafster

Burdastyle

Voorbereidingen Bal du Masque: Masker + kostuum

Dit is de eerste versie van het masker, ben er niet tevreden mee. Behalve dat de gaten erin vielen, kijk ik er een beetje sip in...


Tweede versie van het masker, nog niet in elkaar gezet, maar alleen met spelden vast. Ik heb er een klein stukje kant tussen gezet, in de hoop dat mijn oogleden niet naar beneden gedrukt worden. Helpt wel iets geloof ik. En dan wil ik ook nog iets aan de onderkant doen, weet nog niet wat, ga nog wel even op de markt kijken.


Voor het kostuum heb ik dan niet zoveel tijd meer over. Ik kan natuurlijk gewoon mijn laatst gemaakte victoriaanse kostuum gebruiken, maar bedacht me dat ik deze jurk ook nog had. Heb 'm ooit in Praag gekocht en hij moet hier en daar wel wat opgelapt worden (het elastiek bovenin moet vervangen worden, sommige naden opnieuw stikken). Maar ik vond 'm wel passen bij het thema 'Midsummer night's dream'.
Ik wil er dan nog wel een korset bij maken wat ook weer bij het masker past. Gewoon een simpel onderborst korset, zonder busk, net als de zwart-witte die ik op de foto aan heb. Hopelijk kan ik het patroon van deze nog vinden, dan heb ik er niet zoveel werk aan. En dan nog heb ik nog wat borduurpatronen (die overigens verdacht veel op mijn nieuwe tattoo lijken) die ik ervoor wil gebruiken.

zondag 17 juli 2011

Masker: poging 2, deel 1


Is al wat beter...

Masker... wil niet zo lukken...



Het is een beetje lastig goed op de foto te krijgen, maar mijn borduurmachine heeft het niet zo netjes geborduurd (wel makkelijk dat ik dat ding de schuld kan geven ;-)). Langs de randjes zijn er wat gaten in gevallen en nu dacht ik die te kunnen maken door rondom alles vast te zetten met zilverkleurig draad. Heb nu 1 kort stukje gedaan, maar ben er toch niet zo tevreden over. Om het mooi te krijgen zal ik toch wel 2 of 3 x rondom moeten, weet niet of ik dat nog ga redden voor Bal du Masque.
Related Posts with Thumbnails