Pagina's

zondag 13 december 2015

Eindresultaat (?) 2015 jurkjes

In januari had ik het idee om een doos met stof zover mogelijk op te maken en er jurkjes van te maken, voor mezelf, maar ook voor anderen.
Tja... op magische wijze is de doos alleen maar voller geworden, terwijl ik toch echt wel veel jurkjes heb gemaakt!

Testpatroon Velo Culottes van Sew this pattern

Een paar weken geleden kwam ik via Instagram op een bericht van Sew this pattern, waar gevraagd werd om een pdf-patroon te testen. Inmiddels is dit patroon ook verkrijgbaar in de webshop, dus hier mijn ervaring ermee:

Ik had nog niet eerder met een pdf-patroon gewerkt, maar het is me alles meegevallen. Het aan elkaar plakken van de A4'tjes is even een klus, maar het gaat nog altijd sneller dan wachten op de postbode. 😉
De maten van het patroon kloppen prima. Het zijn Australische maten en ik heb maat 18 gebruikt.

In eerste instantie was ik erg enthousiast dat het om culottes ging, want ik ben al maanden op zoek naar iets om in te kunnen fietsen. Maar het eindresultaat is niet echt wat ik ervan verwacht had, waarschijnlijk ook omdat de stof die ik gebruikt had misschien net iets te stug was. Maar ik twijfel ook of dit model in een soepelere stof mooi zou staan als je (net als ik) een buikje hebt.
De achterkant vind ik wel erg mooi vallen, dus misschien ga ik 'm nog een keer proberen in een andere stof en/of met wat aanpassingen aan de voorkant.

zondag 6 december 2015

Steampunk fishtail jurk af + bolero in wording

Ben erg blij met hoe de jurk is geworden!  Voor Emporium Vernesque had ik ook nog wat kettinkjes aan elkaar gemaakt voor in mijn haar.

Volgende week is de Midwinterfair in het Archeon. Om me wat warmer aan te kleden heb ik een bolero van paars nepbont een klein beetje aangepast. Er zaten randjes van nepleer aan, die heb ik nu bedekt met restjes stof van de jurk. Voor nu alleen nog vastgespeld, morgen maar weer achter de naaimachine.

Related Posts with Thumbnails