Pagina's

zondag 15 februari 2015

2015 jurkjes - het begin...

In januari had ik bedacht om als goede voornemen één van mijn bakken stof dit jaar te gaan gebruiken om jurkjes van te maken. Het zijn allemaal mooie lappen stof, die ik ooit een keer had aangeschaft met het idee er wat van te maken, maar het kwam er steeds maar niet van. En om nou alles voor mezelf te gebruiken...
Dus had ik het op mijn facebookpagina gezet en daar kreeg ik genoeg reacties om weer even vooruit te kunnen. Ik doe het niet gratis, maar rijk ga ik er ook niet van worden. Voor mij is het meer een manier om met mijn hobby bezig te zijn en tegelijkertijd deze te kunnen bekostigen.
En door ook jurken voor anderen te maken, leer ik er zelf ook weer wat bij. Ik moet nu beter meten en tekenen, omdat degene voor wie de jurk wordt niet altijd zomaar even langs kan komen om te passen.Ik ben begonnen met een jurk voor mijn zus en een collega, allebei een bloemenjurk, maar allebei anders.

Deze patronen van Simplicity en Vogue heb ik gebruikt:


Hier zijn de jurken bijna af:


En hier is de zwarte jurk afgewerkt. Nadat de jurk gepast was, moest ik hier en daar wat aanpassen om de jurk mooi aan te laten sluiten. Dat is ook wat de plooien veroorzaakt heeft, maar eigenlijk vind ik dat wel een leuk effect.En tussendoor toch ook nog een jurkje voor mezelf gemaakt. Hierbij heb ik een patroon uit het boek Droomjurken en een patroon van Simplicity gecombineerd. Omdat ik die patronen al eerder gebruikt had, was het alleen maar de stof knippen en in elkaar zetten, dus lekker snel klaar. En van tricot, dus ook geen rits ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails