Pagina's

donderdag 11 februari 2010

Opbergmap voor diploma

Voor de diplomering van een aantal van mijn leerlingen kregen we het enorme budget van... jawel: 1 euro per leerling om een cadeautje te kopen. En omdat er dit keer maar weinig hun diploma halen, wilde ik er wel wat tijd in stoppen.
Dus, op naar de Action, opbergmappen van 0,49 euro per stuk gekocht en tussen mijn restjes stof gezocht.

Hmmmm, wilde eigenlijk wat meer foto's plaatsen om te laten zien hoe ik ze gemaakt heb, maar daar had blogger geen zin in.
Dan maar alleen het eindresultaat:

En nu hoop ik niet dat één van de leerlingen hier op mijn blog terechtkomt (zal wel niet), want ze diplomeren pas volgende week donderdag!
Edit: Nou, komt de rest van de foto's dan:Van de stapel A4 opbergmappen van Action heb ik er 1 uit elkaar gehaald om als patroon te gebruiken. Plat op de stof gelegd en er omheen geknipt.Naam erop geborduurd en daarna de roze stukken voor de binnenkant geknipt en erop genaaid. Waar het met de lockmachine is afgewerkt, zit het niet vast aan de geruite stof. Het hoekige stuk is wat smaller, omdat anders de map er niet in past.
Met de goede kant van de stof dubbel vouwen, de roze stukken komen tegen elkaar aan. Zijnaden dichtnaaien, weer binnenstebuiten draaien en langs de randjes stikken.De map kan er nu in, de ronde flap voorzichtig naar achteren vouwen om 'm erin te schuiven. Er zit een richeltje aan de binnenkant waarachter je de hoekige flap kunt stoppen, maar je zou 'm ook vast kunnen plakken.

3 opmerkingen:

 1. wat onwijs leuk!
  hoop dat je snel de foto's plaatst zodat we kunnen zien hoe je ze maakt! want dit zou ik ook zo willen maken!
  gr. Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh leuk zeg!! Je leerlingen boffen maar met jou.
  Groetjes Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat creatief zeg! Echt heel apart, knap gedaan weer!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails