Pagina's

vrijdag 5 februari 2010

Uitprobeersels: Cameo's/applicaties

Gisteren heb ik de borduurles gehad die ik cadeau kreeg bij mijn borduurmachine, vooral wat betreft applicaties heb ik goede tips gekregen die ik vandaag uitgeprobeerd heb.

Voor de cameo's heb ik een patroon van Embroidery Library genomen, dit wat ovaler gemaakt en voor het hoofd een plaatje bewerkt. De paarse was niet zo'n succes, de soort steek en de kleur had ik niet zo goed gekozen, waardoor je het hoofd niet zo goed ziet. Met de blauwe ben ik wel tevreden, alleen lijkt het alsof er een streep steken overgeslagen is in het hoofd.
Voor de applicaties heb ik stof gebruikt waar de gezichten al op stonden. Op de borduurmachine zelf zitten al frames, ook een ovale die ik hier gebruikt heb. Door de vorm kleiner of groter te maken en een andere steek te gebruiken, kreeg ik de rand zoals die nu is. Alleen bij die op de lichtblauwe stof ging het fout en gingen er wat steken door elkaar... De patch (in het midden) ziet er een beetje frommelig uit, had ik wat stevigere vlies voor moeten gebruiken.

Ach, al doende leert men ;-)

3 opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails